Ce mâncăm după sală?

Dragii mei,

Vă spuneam că de curând m-am apucat de sală, evident Cristina și Andrei, instructorii mei, nu mă lasă să chiulesc deloc și nu reușesc să dau skip la nici un exercițiu. Așa se face că după ce vin de la sală simt că aș mânca o tonă de mâncare :)), sper că nu sunt singura mâncăcioasă pe aici.

Știu că mulți dintre voi, în special femeile, evitați să mâncați după ce veniți de la sală, în ideea de a nu depunde caloriile pe care tocmai le-ați dat jos, dar acest principiu este eronat. Masa de după sport/sală este esențială, în special, pentru repararea țesutului muscular și refacerea depozitului de glicogen. Pe scurt, atunci când facem efort fizic, corpul arde grăsimi pentru a obține energia necesară activității respective. Dacă mănânci după sală, organismul nu folosește caloriile pentru a depozita grăsime, ci pentru a se reface și a face față eforturilor depuse ulterior.

Cele mai importante sunt proteinele, acestea trebuie consumate cât mai rapid după antrenament, pentru a repara leziunile mușchilor. În general, eu folosesc proteine vegetale în dieta mea, mai multe detalii despre sursele de proteine vegetale găsiți aici. Totodată, amino-acizii sunt foarte importanți pentru recuperarea rapidă și pentru a reduce inflamațiile după activitatea fizică. Încercați să nu consumați alimente grase, deoarece încetinesc absorbția nutrienților.

Dacă sunteți în pană de idei și vreți să gătiți ceva foarte rapid după sală, vă voi împărtăși ce am mâncat săptămâna trecută după sală.

P.S. Am reușit să merg doar de două ori pentru că joi am fost plecată din localitate. Dar tot e mai bine decât deloc 🙂

1.Năut copt cu broccoli

Ingrediente:

1 conservă năut

Broccoli, cantitatea o alegeți în funcție de cât mancați

Condimente: sare de mare, piper, chimen

Ulei de măsline

Lămâie

Preparare:

Năutul copt: De obicei, îmi fierb eu năutul dar uneori când vreau să gătesc ceva rapid apelez și la conserve. Important este să-l clătiți foarte bine după care să-l tamponați cu un prosop (servețel) de bucătărie. Puneți năutul într-un bol și-l asezonați cu sare de mare, piper, chimen (îmi place să pun și paprika, dar de data asta nu aveam) și ulei de măsline. Amestecați și puneți fie la copt în cuptor la 180 grade fie într-o tigaie foarte bună care nu se prinde și nu necesită foarte mult ulei. După ce s-a copt nu rămâne decât să stoarceți puțină lămâie pente  pentru un plus de prospețime.

Broccoli se fac foarte simplu, îi puneți într-o oală cu apa fiartă și puțină sare și îi fierbeți în funcție de preferințe. Dacă faceți felul acesta pentru musafiri și doriți să păstrați culoarea cât mai pronunțată puteți să-i puneți imediat într-un bol cu apă cu gheață, astfel stopați fierberea. Eu eram prea infometată și am trecut de etapa aceasta. Le-am pus în farfurie și le-am asezonat cu sare de mare, piper, ulei de măsline și puțină lămâie.

Foarte simplu nu? Și acesta este rezultatul final 

2.”Super salata”

Ingrediente:

Salată verde

Spanac

Ceapă roșie

Conopidă

Roșii cherry

Fasole roșie

Ardel roșu, galben și portocaliu

Semințe de floarea soarelui

Nuci

Pâine de secară

Ulei de măsline și oțet balsamic

Sare de mare și piper

Preparare:

Înainte de a începe să tai legumele, pregătesc crutoanele, tai bucățele pâinea, o asezonez cu sare de mare, piper, paprika și puțin ulei de măsline și o bag la cuptor sau la tigaie. După care pun semințele și nucile la prăjit fără ulei, iar dacă tigaia nu vă permite, mai bine le faceți la cuptor. Cât se fac crutoanele și semințele tai legumele. Le pun pe toate într-un bol mare le asezonez cu sare de mare, piper, ulei de măsline și oțet balsamic și suntem good to eat 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *